ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

01

Η αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της περιοχής, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια το ποδήλατο στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

02

Ο περιορισμός των δυνατοτήτων στάθμευσης στο κέντρο της Νεμέας, ώστε να ενθαρρυνθεί η χρήση περπατήματος για τις εσωτερικές μετακινήσεις, να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες και να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης.

03

Οι βελτίωση των υποδομών για τους πεζούς στο κέντρο της Νεμέας, ώστε να ενθαρρυνθεί η χρήση των περιμετρικών της πόλης οδών, να μειωθεί η κυκλοφορία των οδών στο κέντρο της πόλης, να γίνουν οι συνθήκες για ποδήλατο και περπάτημα ασφαλέστερες και να ενθαρρυνθεί η χρήση εναλλακτικών του αυτοκινήτου μέσων.

04

Η δημιουργία ήπιων συνθηκών κυκλοφορίας στις γειτονιές της Νεμέας, καθώς προϋπόθεση για να μπορεί να επισκέπτεται κάποιος το κέντρο της Νεμέας με τα πόδια ή με το ποδήλατο δεν είναι μόνο η βελτίωση της εικόνας του κέντρου της πόλης που είναι ο προορισμός, αλλά και η βελτίωση της εικόνας της αφετηρίας, που βρίσκεται στις γειτονιές.

05

Η δημιουργία χώρων στάθμευσης στην περίμετρο του οικισμού της Νεμέας, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στο εσωτερικό της πόλης και προέρχονται από τους γύρω οικισμούς.

06

Η δημιουργία ήπιων συνθηκών κυκλοφορίας στο εσωτερικό των οικισμών, ώστε να είναι ασφαλής η χρήση του περπατήματος και του ποδηλάτου σε αυτούς.

07

Η δημιουργία περιφερειακών δακτυλίων στους οικισμούς, ώστε να μην εισέρχεται διαμπερής κυκλοφορία στο εσωτερικό τους.

08

Η δημιουργία υποδομών ποδηλατικού τουρισμού, κυρίως μέσω της δημιουργίας θεματικών διαδρομών για την επίσκεψη στα ιστορικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα, στα οινοποιεία της περιοχής «δρόμοι κρασιού» και στην πόλη της Νεμέας.

Πλάκα Μήλος Τ.Κ.84800

τηλ: +30 22873 60105

email: svak@milos.gr

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon